Tuesday, February 21, 2012

AKU NAK GALAXY!!

1.. Galaxy Note
©heArie Punyer :D
tipula kan kalau aku cakap aku tak berminat langsung dengan Note... argghh! dah la aku antara orang yg terawal kenal Note nie.. haih.... sekarang ramai pulak yang dah pakai.. hahaha... adoih...
Note ade banyak version, sama mcm Galaxy S II.. banyak sangat version.. tapi, kita duduk dekat malaysia, so tak payah nak risau, sebab ade satu version je pon yang sampai dekat malaysia, iaitu unblock version.. aku kalau boleh nak explain labih lagi pasal unblock version dengan blocked version.. tapi disebabkan aku tulie entry nie pon nak cakap pasal smartphone idaman aku, bukan nak explain pasal bende tue... :P hahaha...

disebabkan harga Galaxy Note nie yang agak mahal, dalam rm2k, jadi aku terpakse la batalkan niat aku nak memiliki note... ( senior aku yang bakal doktor tue pakai Galaxy Note.. :P *diam diam..) hahaha...

2... Galaxy R (Royal)

©heArie Punyer :D
jujur la... aku memang suka dengan Royal nie.. design die hampir dengan Galaxy S II .. speed pon hampir sama.. dan sudah tentu harge pon hampir sama... jadi aku rase, mustahil gak untuk aku memiliki Galaxy Royal nie...
owh ya... aku tak tahu kenapa aku x 'berapa berminat' dengan Galaxy S II.. hmm.. sebab dah ramai pakai kut.. :P hahaha...

3.. Galaxy W

©heArie Punyer :D
adik beradik dengan Galaxy R dan Y... cuma nie dalam class mid-range with hi-cost... ahaha...paham? phone kelas pertengahan dengan harga kos yang mahal... rm999 kut aku jumpe dekat kedai... arghhh! nak kut.. T.T tp... still rase mcm mustahil, sebab sekarang nie memerlukan duit.. haih..
jadi beralih kepada white-list yang seterusnya.. :P


4... Galaxy S Advance..
©heArie Punyer :D
mesti korang ingat nie model lame.. SALAH!!! nie sebenarnye model terbaru.. tak sampai lagi dekat malaysia.. dah ramai menganggarkan harge die lebih kurang rm1400 - Rm1200... agak murah kut.. hahaha...
model lame yang nie >> Galaxy S , Galaxy S plus... Galaxy S 'Advance' baru... :P


5.. Galaxy Ace Plus...
©heArie Punyer :D
ini ade lah successor kepade Galaxy Ace.. aku rase dah masuk pasaran malaysia.. tunggu la dekat kedai Zahirah ade nnt, baru aku dapat tahu brape harge die... aku rase mungkin bawah rm1k... kut la... aku pon tak pasti... hahaha.... cantik owh... tak tahu kenape ade dalam white-list aku.... hahaha..



6.. Galaxy Y
©heArie Punyer :D
dan akhir sekali... kalau tak mampu gak nak beli semua yang dekat atas tu, aku akan beli Y nie ha.. adoih.. boleh tahan comel gak la... tapi ramai cakap Y nie selalu sangat stuck.. hurmm... nak buat mcm mane, kate pon murah... pandai2 la jage kan? hahaha... harge around rm500..boleh dpt lagi murah.. plus, smartphone samsung senang jatuh harge... hahaha...


7... Galaxy Ace...
©heArie Punyer :D
phone nie boleh kate dah lame gak la... die punye speed sume same dengan galaxy Y, cume screen je yang beze... kakak aku pkai phone nie, sebab tu aku minat... hahahaha... harge dalam rm7oo kut... tak pasti... tapi, tak mungkin aku akan pakai phone same dengan kakak aku...sebab nanti die marah.. plus, aku pon tak suke pakai bende same dengan orang... hahahaha...
so nie lebih kurang dah jadi mcm black-list... hahahaha.... tapi kalau dapat nie pon boleh....xkan nak tolak... :DDDD

........................................
..........update..................
owh ya... white-list terbaru aku.. :D

8.. Galaxy Ace 2..
jangan ingat same dengan G Ace Plus.. serius lain.. yg ini lagi power.. :P

9.. Galaxy Mini 2..
screen die yang lebih besar dari Galaxy Mini membuat kan aku terpikat.. lawa kut.. :D

.....................end of update..........................

......................

hahaha... nafsu aku terhadp smartphone nie memang xleh nak kawal.. aku rase kalau smartphone nie satu jantina, dah lame aku kawin dengan smartphone... hahahaha.... tapi, nasib la... aku xkaye yang mampu melayan nafsu aku... so kne le belajar kawal nafsu pasal bende alah nie... dan buang perasaan cemburu dengan orang lain jauh2... :P hahaha...


Nota Galaxy : kalau nak tahu lebih lanjut pasal Galaxy2 nie, korang boleh la tanya pada Encik Google dan juga Encik Nazri.. :P

3 comments:

nasyira said...

KALAU BOLEH aku nak galaxy Y. comel dowh... kiut miut je :D

zahirahharyati said...

kalau boleh...aku tak nak semua :P sebab tak penting. yeay!

Harga Note rm2180. Item sahaja.
Harga Wonder rm950. Full set.
Harga Young rm460. full set
Harga Ace rm800 je. Tapi kedai aku siot sikit, jual ikut warna, putih harga 899 untuk item sahaja.
Harga Ace Plus rm****. entah
Harga galaxy R. Dah habis stock
Terkejut aku tak cerita pasal Samsung Nexus. Itu Android ice cream sandwich.

Mr. Ri | CheArie said...

mahal gak kedai kau ace 800... kkak aku beli dlu 700 jer.. -.-

Popular Posts

Search This Blog