Sunday, October 23, 2011

Masalah umpama Cendawan..

60th..

aku memang tak pandai nak handle masalah... lepas satu, satu lagi masalah datang..
macam cendawan, lepas hujan je, mula la tumbuh..

aku rasa aku dah makin malu dengan Shah dan zahirah.. yela.. aku tak habis2
cerita masalah aku dekat dorang.. dah la masalah same je (mostly la).......
tapi serius lah, orang2 macam shah dan zahirah nie la yang banyak membantu
orang2 macam aku.. dorang nie jugak la yang menjadi bukti bahawa pengawas
PRS sentiasa bertugas..bertugas secara tidak langsung..secara mendalam..

walaupon dorang selalu bantu orang lain dengan nasihat2 dorang, dorang
pon ada masalah.. dan aku harap aku dapat membantu dorang, paling kurang
menjadi pendengar yang setia..

bukan ini yang aku nak ceritakan pada mulanya..
cerita mengenai kawan2 rapat aku.. aku tak tahu kenapa keadaan kami semakin
rumit.. kami mempunyai masalah masing-masing yang berbeza..
ia muncul pada satu masa yang sama...
tapi aku tak kesah.. sebab secara tidak langsung ia merapatkan lagi hubungan kami semua..
kerana kami sebenarnya saling bergantung antara satu sama lain..

3 comments:

nasyira said...

aku pergi satu kuliah pagi ni, uztaz tu cakap, manusia diciptakan dengan masalah.tapi setiap masalah ada jalan penyelesaiannya.insyaAllah...so stay strong,naz ;)

Mr. Ri | CheArie said...

semua orang ada masalah.. kan?
mcm yg aku kata, aku pasti tidak akan sekuat sekarang klau tidak krana ada org yang berada di sisi aku..:D

terima kasih ain..:)

zahirahharyati said...

jangan malu nak berkongsi masalah dengan aku..aku sentiasa nak dengar. Aku dah makin suka gaya penulisan kau.. teruskan. :D

Popular Posts

Search This Blog